Száraz Szem kezelés

E-EYE Terápia Sopronban

A szem felületének mindig nedvesnek kell maradnia. Ha kiszárad, akkor égő, viszkető érzés jelentkezik. Idővel ez károsítja a szaruhártyát is.

A könny három helyen termelődik:

\

1. A könnymirigyben

A könny legnagyobb része a szemgolyó felett és előtt elhelyezkedő könnymirigyben.
\

2. A mirigysejtekben

A szemgolyót borító kötőhártyán lévő apró mirigysejtekben
\

3. A Meibom mirigyekben

A szemhéj szélén lévő (Meibom) mirigyek termelik a könny ún. zsíros rétegét, ami a könny korai elpárologtatását hivatott megakadályozni. Ez a vékony filmréteg egyként tartja egyben az alatta lévő folyadékot. Amennyiben ez utóbbi, szemhéjszéli mirigyek károsodtak, úgy bár a könny mennyisége elegendő, de mivel hamar elpárolog a szemünkről, mégis gyakran szúr, irritált a szemünk, az esetleges kísérő könnyezés ellenére is. Ilyenkor nem mennyiségi, hanem minőségi hiba áll fent. Először meg kell határoznunk, hogy melyik típusú könnymirigy működése a hibás.

Ez a szem érintése nélkül egy arra alkalmas készülékkel történik néhány másodperc alatt. Önnek csak néhányszor pislognia kell és a készülék vizsgálja a vékony könnyfilmet. Ezután egy vékony itatós papírt teszünk a szeme sarkába, mely a könnyet felszívja és mutatja a termelődő könny mennyiségét.

Készülékünk az E-Eye száraz szem terápiás készülék elsősorban a szemhéjban lévő könnymirigyeket tudja aktiválni az oda vezető idegvégződéseken keresztül. Egy kezelés három alkalomból áll. Csak részletekben elvégzett kezelés hatástalan.
Eredménye kb. egy évig biztosítja a könnytermelést.

A száraz szem kezelés ára:

Szemészeti szaktanácsadóink és szemorvosaink feladata, hogy javaslatot adjanak Önnek a legmegfelelőbb kezelésre kizárólag orvosi indokok alapján.

Szívesen elmagyarázunk mindent részletesen, hogy az Ön esetében mi a legjobb megoldás.

Kérdése esetén forduljon hozzánk bizalommal!