látásjavító műlencsék

összehasonlítása

Szemlencse implantátumra leggyakrabban szürkehályog miatt van szükség. Műtét előtt a beteg már nagyon homályosan lát, így ha visszanyeri tiszta látását, már nagyon elégedett. Sokan nem tudják azonban, hogy a mai modern technológiával nemcsak látni lehet, hanem jól is lehet látni. Fontos megismerni a különbségeket, mert nagyok.

Egyfókuszú műlencsék

Egy szemlencse implantátum nem tudja változtatni az alakját, ezért nem lesz olyan, mint a fiatalkori szemlencse. A biztosító csak egy egyszerű lencsét finanszíroz, amivel vagy közelre vagy távolra lehet jól látni. Szemüveg mindenképpen szükséges, sok esetben akár kettő különböző is.

Cilinderes/Tórikus műlencsék

Az emberek egy részének cilinderes dioptria hibája van a szaruhártyáján. Ez azt jelenti, hogy a szem felszíne nem egy gömbhöz, hanem egy hengerhez hasonlít. Egy egyszerű műlencse ezt a hibát korrigálni nem képes, így a műtét után távolra és közelre is szemüvegre lenne szükség. Cilinderes műlencsével lehetőség van ennek korrekciójára, és megfelelő tervezéssel és a műlencse megfelelő pozícióba forgatásával korrigálhatjuk a hibát. Műszereink mérése alapján munkatársaink fogják Önnek javasolni, hogy szükség van-e a cilinder korrekciójára.

Multifokális műlencsék

A modern multifokális szemlencsékkel jól lehet látni közelre, középtávolságra és távolra is. Ezt úgy lehet elérni, mintha több lencsét építenénk be egymásra. Ennek az implantátumnak különböző a domborulata gyűrű formában középtől kifelé haladva. Ez azt jelenti, hogy egy lencse több képet vetít a látóhártyára. Agyunk képes ebből kiválasztani az éles képet és csak ezt értelmezni. Így már szemüveg sem szükséges. Multifokális cilinderes műlencsék: A fenti kettő kombinációja olyan pácienseknek, akik cilinderes hibával rendelkeznek, de sem távolra sem közelre nem szeretnének szemüveget hordani a műtét után.