Szemészeti Kezelések

Egylézeres NO-Touch PRK lézerkezelés

A hámréteg eltávolítást kés helyett a korrekciót végző lézerrel is végezhetjük úgy, hogy először ezt párologtatja el a lézer, majd kezdődik a tényleges látáskorrekciós kezelés.

Ez az érintés nélküli „no touch” kezelés, mert mindent ugyan az a lézer végez.

Kétlézeres FEMTO-LASIK Lézerkezelés

Ha meg akarjuk őrizni a felszíni hámréteget, akkor a szaruhártyát elvágva egy úgynevezett védőlebenyt kell képezni, ezt nevezik LASIK műtétnek.

Ezt korábban egy mechanikus rezgőkés segítségével történt, de ma már erre a célra is lehet lézerkészüléket használni, amit Femtoszekundum lézernek neveznek.

Öregszeműség – Presbyopia kezelése

Ahhoz, hogy távolra és közelre egyaránt jól lássunk, a szemünk dioptriáját folyamatosan változtatnunk kell. Ezt a szemünk közepén lévő szemlencse domborúságának változtatásával tudjuk elérni. Ehhez akaratlanul egy izmot mozgatunk, melynek hatására a szemlencsénk hol laposabb, hol domborúbb lesz. Ezt hívjuk alkalmazkodásnak, ami fiatalkorban egy természetes folyamat, észrevétlenül végezzük.

Szürkehályog műtét

A szürkehályog kezelésének módja az elszürkült szemlencse műtéti eltávolítása és új műlencse behelyezése, amelynek köszönhetően a látása és az életminősége visszaállítható.

A szürkehályog-műtét az egyik leggyakoribb szemsebészeti beavatkozás.

A klinikánkon a műtét körülbelül 15 percet vesz igénybe, amely -a legmodernebb technológiai eljárás keretein belül- általában cseppérzéstelenítésben történik.

Ez az eljárás megoldást nyújt mind az olvasó mind a távoli dioptriák javítására.

szürkehályog elszürkült szemlencse

Szeretne többet megtudni szemészeti kezeléseinkről?

Vegye fel velünk a kapcsolatot! Szívesen tájékoztatjuk a lehetőségekről

Szemlencse műtétek

A szemlencse műtétek a leggyakrabban végzett és legbiztonságosabb műtéti beavatkozások közé tartoznak. Komplikáció – szövődmény ritkán fordul elő, de ha előfordul, akkor annak következményei súlyosak lehetnek. Fontos különbséget tennünk a komplikáció – szövődmény és az orvosi műhiba között. A létező legprecízebb, legpontosabb elővizsgálatok sem tudják kizárni a váratlan helyzetek lehetőségét. Gyakorlott szemorvosaink felkészülten tudnak erre reagálni és a maradandó károsodást kivédeni.

Száraz szem kezelés

A szem felületének mindig nedvesnek kell maradnia. Ha kiszárad az égő, viszkető érzést jelent. Idővel ez károsítja a szaruhártyát is.

Készülékünk az E-Eye száraz szem terápiás készülék elsősorban a szemhéjben lévő könnymirigyeket tudja aktiválni az oda vezető idegvégződéseken keresztül. Egy kezelés három alkalomból áll. Csak részletekben elvégzett kezelés hatástalan. Eredménye kb. egy évig biztosítja a könnytermelést.

YAG lézer kezelés

Szemlencse implantátum beültetés után előfordulhat, hogy a szemünk eredeti lencsetokja, amibe a műlencsét beültettük hegesedik, elszürkül.

Ezt nevezzük utóhályognak, ami a szemek kis hányadában hónapokkal, akár évekkel a műtét után alakul ki, hasonló tüneteket okozva, mint a szürkehályog.

A műtéteket követően pár órás pihenés elteltével pácienseink kísérőjükkel távozhatnak.

Szemészeti szaktanácsadóink és szemorvosaink feladata, hogy javaslatot adjanak Önnek a legmegfelelőbb kezelésre kizárólag orvosi indokok alapján. Szívesen elmagyarázunk mindent részletesen, hogy az Ön esetében mi a legjobb megoldás.

Kérdése esetén forduljon hozzánk bizalommal!