Lézeres szemműtét

Látásjavító Lézerkezelések Sopronban

A szemműtétek sikerének legfontosabb eleme a pontos tervezés. Ehhez készülékeinkkel nagyon pontosan feltérképezzük az Ön szemének minden rétegét. A legfontosabb az ablak, a szaruhártya felületének és felépítésének nagyon pontos ismerete.

A legkisebb egyenetlenségeket és görbületeket korrigálnunk kell, és fontos tudnunk, hogy a legfelső réteget milyen mélységben kell eltávolítanunk, vagy felhajtanunk. A szaruhártya csak fél milliméter vastag és ebben kell terveznünk és átalakítást végeznünk ezredmiliméteres pontossággal.

Egylézeres Lézerkezelés (PRK)

A hámréteg eltávolítást kés helyett a korrekciót végző lézerrel is végezhetjük úgy, hogy először ezt párologtatja el a lézer, majd kezdődik a tényleges látáskorrekciós kezelés.

Ez az érintés nélküli „no touch” kezelés, mert mindent ugyan az a lézer végez.

Előnye, hogy a műtét egyszerű és nagyon biztonságos, és abban az esetben is alkalmazható, ha a szaruhártya vékonyabb az átlagosnál. További előnye, hogy ha a szaruhártya felületén apró egyenetlenségek vannak, akkor azt a lézer szépen kisimítja.

Csak az egyik lézer készüléket kell használunk, így természetesen olcsóbb is.

Hátránya, hogy a hám eltűnik, elpárolog, és néhány napra van szüksége, hogy visszanőjön. Emiatt a kezelés néhány napig fájdalmas, és a látás sem tökéletes, a végleges gyógyulás pedig több hónap. A szem UV védelme jelentősen csökken, így műtét után napszemüveget kell hordani.

Kétlézeres FEMTO-LASIK Lézerkezelés

Ha meg akarjuk őrizni a felszíni hámréteget, akkor a szaruhártyát elvágva egy úgynevezett védőlebenyt kell képezni, ezt nevezik LASIK műtétnek.

Ezt korábban egy mechanikus rezgőkés segítségével történt, de ma már erre a célra is lehet lézerkészüléket használni, amit Femtoszekundum lézernek neveznek.

Ez képes a szaruhártyában nagyon jól irányított, precíz vágásokat létrehozni abban a mélységben, ahol mi ezt megterveztük. Így a mindössze fél milliméter vastag szaruhártyából le tudunk választani egy hajszálvékony réteget, a védőlebenyt és ezt fel tudjuk hajtani.

A műtét során nem használunk kést, kaparót vagy szikét,hanem csak tompa eszközöket. A felhajtott védőréteg alatt az előbb említett másik lézer elvégzi a látáskorrekciós kezelést és a védőlebeny a hámréteggel visszahajtható a helyére. Ilyenkor ez nem sérül, nincs hámhiány, csak
vonalszerűen kell gyógyulnia és megmarad az UV védelem. Ez a két lézeres kezelés. FEMTO-LASIK kezelés.

Előnye hogy a műtét után nincs fájdalom, a látásunk gyakorlatilag a műtét után azonnal éles, és a végleges gyógyulás mindössze néhány hét. Hátránya, hogy vékony szaruhártyánál a kezelés nem végezhető.

Klinikánkon a német Schwind cég Amaris 1050RS excimer lézerét és az amerikai Alcon LenSx femtosecundum lézerét használjuk.

www.eye-tech-solutions.com
www.alcon.com

Úgy gondoljuk, hogy igazán hiteles képet kaphat, ha meghallgat másokat is.

Ajánljuk Önnek, hogy nézze, hallgassa meg az alábbi videókat, amelyek egy neves német szemészeten készültek:

Lézeres látásjavító szemműtétek (Refraktiv szemműtétek) árai:

A műtéteket követően pár órás pihenés elteltével pácienseink kísérőjükkel távozhatnak.

Szemészeti szaktanácsadóink és szemorvosaink feladata, hogy javaslatot adjanak Önnek a legmegfelelőbb kezelésre kizárólag orvosi indokok alapján. Szívesen elmagyarázunk mindent részletesen, hogy az Ön esetében mi a legjobb megoldás.

Kérdése esetén forduljon hozzánk bizalommal!